Zavičajni priručnik Osječko-baranjske županije namijenjen učenicima trećega razreda osnovne škole u izdanju Školske knjige predstavljen je sinoć u dvorani Aula Magna na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Među sedam autorica čak tri su učiteljice Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića Đakovo. Maja Nikačević, Nikolina Stilinović i Valentina Jakšić iztražile su i uredile dio koji se odnosi na Đakovo i Đakovštinu.

Zavičajni priručnik, kako je rečeno na predstavljanju, pomoći će učenicima da upoznaju županiju u kojoj žive. On će biti vodič na zanimljivom putovanju Osječko-baranjskom županijom donoseći osnovna geografska obilježja, povijest, kulturno-povijesne spomenike, gospodarstvo i slavne ljude s ovog područja. Predstavljanje je vodila urednica priručnika Snježana Bakarić Palička, a prisutne su pozdravili zamjenik župana Petar Lagator, recenzent Krešimir Kojundžić te direktor razvoja i marketinga Školske knjige Vinko Filipović.

Tijekom predstavljanja održan je i prigodni kulturno-umjetnički program u kojemu su nastupili i učenici s područja Đakova. Predstavljanju je nazočio i zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Robert Francem.

Izvor: Grad Đakovo