Nogometi klub Hajduk iz Širokoga Polja njeguje tradiciju u spomen na svoga dugogodišnjega igrača i člana uprave Ivana Lončarevića organizirajući memorijalni nogometni turnir. Ovogodišnje izdanje okupilo je četvorku: domaćina Hajduk, prošlogodišnjega pobjednika Budućnost iz Gorjana, Klas iz Čepina i BSK iz Beketinaca.

BUDUĆNOST – KLAS 1:2 (0:0)

Široko Polje – Igralište Široko Polje. Gledatelja: 200. Sudac: Antun Pandur. Pomoćnici. Josip Kedveš i Ivica Kedveš. Strijelci: 1:0 Kelava (52.), 1:1 VItić (56.), 1:2 Vitić (70.).

BUDUĆNOST: Čengić, Jakov Paradžik, Perić, Jukić, Gregić, Željko Grgić, Anto Grgić, Kelava, Šimić, Bekić, Ručević. (Još su igrali: Babić, Maslica, Keglović, Salamun, Filipović, Radić. Trener: Neven Bernardić.

KLAS: Crljić, Krstanović, Horvat, Mešić, Erceg, Kovačević, Šušak, Buljan, Šešvečan, Modrić, Galić. (Još su igrali: Kolić, Tonkovac, Vitić, Tomanović, Hanaftaler, Laslo. Trener: Rajko Anđelić.

Nogometaši Budućnosti propustili su veliku priliku da se pobjedom protiv čepinskoga Klasa po drugi puta plasiraju u finale. Naime, „klasovci“ su od desete minute imali igrača manje (isključen Petar Šušak), ali Gorjanci to nisu znali iskoristiti do kraja prvoga poluvremena koje je završilo bez golova. Ipak, u nastavku, točnije u 52. minuti Kelava dovodi Budućnost u vodstvo 1:0 i tada se činilo da će pobjeda otići u Gorjane. Međutim, u igru Klasa ušao je Igor Vitić koji s dva postignuta gola preokreće rezultat i odvodi Klas u finale. Najprije je u 56. minuti poravnao rezultat na 1:1 da bi pobjednički gol postigao u 70. minuti. Tako će nogometaši Klasa u nedjeljnom finalu snage odmjeriti protiv domaćina Hajduka.

HAJDUK (ŠP) – BSK (BEKETINCI) 4.3 (0:0; 0:0)

Široko Polje – Igralište Široko Polje. Gledatelja: 300. Sudac: Antun Pandur. Pomoćnici: Josip Kedveš i Ivica Kedveš.

HAJDUK (ŠP): Mario Ivić, Perak, Ognjenović, Milošević, Mišetić, Blažević, Gurdon, Šarić, Rudnički, Bležeković, Ivo Šekerija. (Još su igrali: Mamić, Marin Šekerija, Kristijan Đambić, Jelenčić, Vinko). Trener: Stipo Šušak.

BSK: Škoro, Krstin, Alen Hnatek, Brtan, Lučić, Rebić, Stanković, Mihić, Pranješ, Kovačević, Mario Hnatek. (Još su igrali: Markulak, Pufler, Lazić, Paranus, Zegnal). Trener: Josip Jurić.

U tvrdoj i borbenoj utakmici nogometaši iz Beketinaca pokazali su puno više, stvorili su više prilika za gol, ali Širokopoljci su ove subote na vratima imali odličnoga Marija Ivića koji je obranio mnoštvo teških udaraca. Hajdukov napad danas nije bio posebno opasan tako da smo vidjeli tek jednu do dvije prilike za pogotke. Domaći golman u drugom je poluvremenu obranio kazneni udarac, a isto tako se iskazao i u raspucavanju za pobjednika. Mario Ivić obranio je dva jedanaesterca, a strijelci za Hajduk bili su: Blažević, Ognjenović, Mišetić i Blažeković. Tako su igrači Hajduka prošli u finale gdje se sutra u 18:00 sati sastaju protvi Klasa iz Čepina.

Autor: Miro Šola