NK Dračice iz Đakova, trenutno prvoplasirana momčad 2. ŽNL Đakovo, jučer je predstavila svoje prvo pojačanje u prijelaznom roku. Radi se o Mihaelu Pongračiću, dosadašnjem igraču trećeligaša HNK Đakovo Croatia te bivšem igraču NK Osijek i hrvatskom reprezentativcu koji će im sigurno biti veliko pojačanje u nastojanjima da zadrže prvo mjesto.

Mihael Pongračić rođen je 24. kolovoza 1993. godine. Dijete je nekadašnje đakovačke Croatije, a vrlo brzo je prepoznat njegov veliki talent i vrlo mlad odlazi u Osijek. Ondje je brzo napredovao te je skupio i 38 nastupa u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Igrajući u Osijeku nastupao je i za mladu hrvatsku nogometnu reprezentaciju u kategorijama U-18, U-19 i U-20. Među nastupima za reprezentaciju najviše se ističe onaj iz 2012. godine kada je sudjelovao s dva pogotka u pobjedi U-19 reprezentacije od 3:0 protiv Srbije, koja ih je odvela na Svjetsko prvenstvo.

Nakon Osijeka uslijedile su epizode u Belišću, Višnjevcu, Đakovo Croatiji i Šibeniku, sve dok se 2018. godine nije skrasio u đakovačkom trećeligašu.

Sada, zbog nemogućnosti svakodnevnog treniranja uzrokovanog brojnim poslovnim i obiteljskim obavezama, postaje nova desetka Dračica i ogromno pojačanje ovog ambicioznog županijskog drugoligaša.

Igor Kretonić
Foto: NK “Dračice” Đakovo