Nakon informacija o podnesenim kaznenim prijavama zbog poslovanja Univerzala u prošlosti, podužim priopćenjem javio se bivši direktor Univerzala, Mile Kaselj.

U svom priopćenju navodi kako je za vrijeme njegovog mandata Univerzal poslovao pozitivno te kako su prihodi povećani za 30%. Neovisna revizija potvrdila je pozitivno i zakonito poslovanje Univerzala, a svoje micanje s direktorske pozicije vidi kao političku osvetu Marina Mandarića.

Novog direktora, Stjepana Ripića, ne vidi kao adekvatnu osobu za obavljanje dužnosti direktora i tvrdi kako Društveni ugovor pripisuje fakultetsko obrazovanje koje, stoji u priopćenju Kaselja, direktor Ripić nema. Mile Kaselj navodi kako je jedan od prvih Ripićevih poteza kupovina službenog automobila umjesto ulaganja u poslovanje. Ripiću zamjera i veliku plaću, za koju tvrdi da je veća od gradonačelnikove.

Nadalje, Kaselj govori kako je jedna kaznena prijava već odbačena od strane Općinskog držanog odvjetništva te je temeljem toga odlučio podnijeti kaznenu prijavu protiv Ripića zbog lažnog prijavljivanja i očekuje djelovanje institucija.

Govori kako nije istina da je Univerzal poslovao u velikim minusima i napominje kako je u njegovom mandatu prošireno poslovanje Univerzala i pokrenut je niz projekata za podizanje kvalitete života građana.

Ostaje nam vidjeti kako će se u budućnosti razviti situacija oko Univerzala i jesu li kaznene prijave utemeljene ili ne.

 

Igor Kretonić