Poslovna zgrada Đakovštine, poznatija kao Mimoza, uskoro bi mogla biti u vlasništvu Grada Đakova. Veliki korak k tome učinjen je jučer, kada je Ugovor o darivanju spomenute nekretnine ukupne površine 8.373 m² za javne i društvene potrebe Grada s ministrom državne imovine Goranom Marićem u prostorijama Osječko-baranjske županije potpisao gradonačelnik Marin Mandarić.

Prethodio je tome sastanak sa županom, gradonačelnicima i načelnicima tijekom kojeg je ministar Marić istaknuo kako se 27 godina po pitanju državne imovine nije radilo ništa. Veliki pomaci učinjeni su od studenog 2016. do prosinca 2018. godine, gdje je u korist Osječko-baranjske županije doneseno ukupno 26 odluka, odnosno zaključaka vrijednih 36,6 milijuna kuna. Međutim, naglasio je ministar, već jučer potpisani ugovori i uručene odluke dosežu iznos od 30 milijuna kuna.

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić podsjetio je kako se problem Mimoze provlači kroz duži niz godina i da se ustrojavanjem Ministarstva državne imovine konačno spojila dobra volja i pamet, kako državne vlasti, tako i lokalne, što je rezultiralo rješavanjem pitanja vlasništva Mimoze. – Prvo što slijedi je ozbiljno ispitivanje zgrade po pitanju statike i tehnike nakon čega ćemo donijeti konačnu odluku o sadržaju. Zgradu najprije moramo ograditi, očistiti, dovesti u red, rekao je gradonačelnik Mandarić.

Tijekom boravka u Osijeku ministar je Ugovor o darovanju polovice suvlasničkog dijela Republike Hrvatske nekretnine u k.o. Satnica Đakovačka Općini Satnica Đakovačka, ukupne površine 1.107 m², u svrhu rekonstrukcije građevine javne i društvene djelatnosti, socijalna ustanova – dom za starije i nemoćne osobe, potpisao s načelnikom Općine Željkom Šimićem, kao i Odluku o darovanju nekretnina u k.o. Krndija Općini Punitovci, u svrhu provođenja programa stambenog zbrinjavanja i programa demografske obnove, s načelnicom Jasnom Matković.

Izvor: Grad Đakovo