“Trebamo ispunjeno živjeti svaki trenutak”, poručuje Mirjam Jukić, autorica knjige “Imate multiplu? Imam i ja.” Mirjam je Vinkovčanka, majka trojice sinova, novinarka i radijska voditeljica, uspješna poduzetnica koja je vodila nekoliko gradskih tvrtki pa i vinkovačku medijsku kuću Novosti, a bila je jedna od glavnih organizatorica Vinkovačkih jeseni, Vinkovačkog ljeta, Adventa… Dijagnoza multiple skleroze ponukala ju je na pisanje bloga, a zatim i knjige, što je njen način borbe s dijagnozom i svime što ova bolest s tisuću lica nosi. Predsjednica je Udruge oboljelih od multiple skleroze MS TIM Hrvatska, a svojom ogromnom energijom i angažmanom aktivno se bori protiv ove bolesti.

Uz autoricu poslušat ćemo i gošće predavačice Dianu Borčić, dr. med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije, i Ivanu Šimić, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije.

U utorak, 14. siječnja 2020. s početkom u 18.00 sati, održat će predavanje u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo. Predavanje je organizirano u suradnji i na poticaj Kristine Išasegi koja je povezala gošće radi poticanja svijesti o multiploj sklerozi.

Svi ste dobrodošli, a iz knjižnice kažu kako posebno pozivaju one koji su oboljeli od ove bolesti ili poznaju nekoga tko je obolio – ovo će predavanje sigurno biti inspirativno!

Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo