Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Đakova Mirjana Adrić održala je još jednu konferenciju za medije. Ovoga puta lokacija je bila Đakovački Bajer.

U kratkom uvodu kandidatkinja je rekla kako je Đakovački Bajer darovan Gradu od strane tvrtke Cetera, a na njegov zatvoreni dio trebali su preseliti Kinološko društvo Đakovo i Matični klub hrvatski ovčar, prema dogovoru s bivšom gradskom vlasti. Između ostaloga pričalo se i o gradnji Ekonomske škole te sportsko-rekreacijskog centra s bazenom.

Mirjana Adrić tvrdi kako aktualni gradonačelnik Marin Mandarić u svemu vidi drugi interes:

“Ovdje je kupljeno 8 parcela za nešto malo manje od 2 milijuna kuna. Kupljene su našim novcem, Grad Đakovo je postao vlasnik ovoga. Osam parcela kupljeno je bez javnog natječaja. Gradonačelnik je to sve napravio na način da je uskladio sa svojim ovlastima bez odluke Gradskog vijeća. Zemljište je uknjiženo na Grad Đakovo, a s obzirom da nije bilo javnog natječaja uknjiženo je temeljem nagodbe o naknadi. Ono što je vrlo zanimljivo je to da je paralelno s kupovinom ovog zemljišta kupio i zemljište koje se nalazi preko puta, ona zadnja kuća koja je u fazi izgradnje, to je kuća našeg aktualnog gradonačelnika.”

Tvrdi kako je gradonačelnik zemljišta kupovao paralelno, a za zemljište koje je kupio Grad kaže da je kupljeno po nerealno visokoj cijeni od 100 tisuća eura po hektru, a za realni cijenu kaže da je 15-20 tisuća eura po hektru. Dodala je kako se ovdje radi o običnoj oranici koja je za potrebe gradonačelnika pretvorena u neko drugo zemljište.

“Mislim da je ovdje gradonačelnik prekršio najmanje dvije stvari. Odluku je donio bez suglasnosti Gradskog vijeća jer je namjerno cijepao kako bi mogao sam donijeti tu odluku, a drugo je činjenica da se ovdje radi o polju i ovdje nema nikakve infrastrukture. Gradnje gradonačelnikove kuće događa se u dijelu gdje nema ni kanalizacije, ni odvoda, ni prometnice, radi se o prtenom putu, a naravno da će se prije gradnje centra to sve dogoditi. Pa se postavlja pitanje jesu li to određeni benefiti., rekla je Mirjana Adrić.

Za novac koji je bio predviđen za gradnju Ekonomske škole kaže kako je preusmjeren u Donji Miholjac.

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo