Predstavljajući svoj program za predstojeće lokalne izbore nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Đakova Mirjana Adrić obećala je besplatni vrtić za svu djecu gradskih i prigradskih naselja te udvostručenje smještajnih kapaciteta.

S tim u vezi pojasnila je da je ta mjera apsolutno realna, a prva sredstva koja će biti usmjerena za tu namjenu je novac utrošen na dva profesionalna dogradonačelnika za što je, kako je istaknula, u četiri godine aktualne vlasti izdvojeno oko 2,4 milijuna kuna.

“Usporedbe radi, izgradnja dječjeg vrtića u Piškorevcima iznosila je oko 5,5 milijuna kuna i trajna je investicija čiji je kapacitet 35 djece. Samo to je pola iznosa novca koje smo dali za dogradonačelnike. Naravno da to nije dostatno, ali daljnjom racionalizacijom i preraspodjelom, ne otkazima, sredstva će biti dostatna. To jamčim, a i dokazat ću. Za četiri godine stat ću pred svoje sugrađane i reći: “Da, to je bilo moje prvo obećanje i na radost svih realizirano je,” rekla je Adrić koja je prije nekoliko dana predstavila kandidata za svog zamjenika, 33-godišnjeg poduzetnika Darka Grigića. Grigić će posao dogradonačelnika raditi volonterski. 

Službeno priopćenje za javnost
Foto: ustupljena fotografija