Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Đakova Mirjana Adrić imala je danas na Strossmayerovom trgu završno obraćanje prije nedjeljnog drugog kruga lokalnih izbora.

“Iza nas je kampanja za koju mogu reći, bar što se nas tiče, da je bila korektna, konstruktivna, afirmativna, pomalo edukativna.”, rekla je Mirjana Adrić ustvrdivši kako se kampanja može podijeliti na onu prije prvog kruga, kada je bilo 6 kandidata, te na kampanju prije drugog kruga. Za kampanju u drugom krugu kaže kako je jasno da je to politička utakmica između dva kandidata u kojoj su sve karte bačene na stol.

“U drugom krugu smo bili nešto konkretniji i argumentiraniji. Ukazivali smo na ono što mi mislimo da nije dobro, ne samo da mislimo nego smo to svaki dan uživo i argumentirali i obrazložili brojkama. Mislim da smo bili dovoljno jasni i iznijeli niz propusta koji su samo jedan mali dio propusta koji su počinjeni u zadnjem mandatu aktualne gradske vlasti. Mi smo se osvrnuli na one koji su složeniji i koji itekako mogu utjecati na idući mandat.”, osvrnula se na svoju kampanju Mirjana Adrić, dodavši kako se spremna ispričati ako je nešto netočno rekla.

Jučerašnje sučeljavanje nazvala je sramotom za naš grad koja puno govori o organizatoru i njegovim organizacijskim sposobnostima. Dodala je kako se na sučeljavanju nije pojavila zato što Marin Mandarić nije ispunio preduvjet koji je od njega tražila te kako nju osobno nitko nije kontaktirao i pitao odgovara li joj termin sučeljavanja.

Osim na sučeljavanje osvrnula se i na uplatnice koje su jučer brojni građani zatekli u svojim sandučićima:

“Gospodin Mandarić je i jučer izrekao jednu stvarno neutemeljenu, neprimjerenu neistinu za osobu koja obavlja takvu dužnost. Dakle, rekao je da jasno iza tih uplatnica stojim ja. Ja ga ovim putem pozivam da mi iznese jedan jedini argument kojim to može potvrditi. Dakle, meni ne trebaju uplatnice da bi ja rekla ono što mislim, ja to činim cijelo vrijeme. Mislim da ima dovoljno afera o kojima sam ja ovih dana razgovarala i u kojima sam na konkretnim mjestima pozivala, prozivala i ukazivala.”

Rekla je još kako je gradonačelnikova reakcija na uplatnice još samo jedan pokušaj glumljenja žrtve i nekakve prevare.

Na kraju je zahvalila biračima koji su joj u prvome krugu ukazali povjerenje te je pozvala sve one koji žele promjene da u nedjelju izađu na izbore i zaokruže broj 2.

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo