Međunarodni praznik rada svojim sugrađankama i sugrađanima čestitala je i nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Mirjana Adrić. Čestitku je objavila na Facebooku, a mi ju prenosimo u cijelosti:

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

danas je 1. svibnja, dan kada obilježavamo obljetnicu operacije Bljesak – munjevitu akciju kojom je oslobođeno okupirano područje zapadne Slavonije, dan zbog kojeg možemo u miru proslaviti Međunarodni praznik rada,

…. dan borbe za radna prava,

…..dan solidarnosti radništva,

…..dan radnika i radnica

Nekada davno u 19 stoljeću tu borbu su počeli u Chicagu, ali ta borba nije dovršena, ona traje i danas.

Pravo na rad …. pravo je koje pripada svima, a ne samo odabranima.

Borba za radna prava ….bit će realizirana kada za isti ili sličan rad budemo jednako nagrađeni i jednako zaštićeni, bilo da radimo u privatnom ili javnom sektoru.

Dan solidarnosti.… dogodit će se kada u nekim složenim gospodarskim okolnostima solidarno snosimo teret, a ne da se otkazi i smanjenja plaća događaju samo u privatnom sektoru.

Dan radnika i radnica… ostvariti će se kada žene budu ravnopravne s muškarcima, kada dobiju jednake prilike za određene pozicije, ne zato što to moraju, već zato što to zaslužuju.

Zakonsku odredbu o zastupljenosti žena od 40% kod izbornih lista ispunile su sve đakovačke političke opcije osim one koja je zakon i donijela pa tako jedino vladajuća đakovačka stranaka ne ispunjava ovu odredbu.

Kakva je to poruka? Da zakon vrijedi za sve osim za njih.

Drage sugrađanke i sugrađani,

neka nam ovaj dan prođe u radosti i veselju, ali neka naša borba ne posustane, posvijestimo si svoja prava, ne pristajmo na mrvice, uvažavajmo jedni druge, jer svatko od nas jednako je važan.

Sretan vam praznik rada!

Vaša kandidatkinja za gradonačelnicu

Mirjana Adrić

Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo