Prepoznatljivom pjesmom „Ima jedan svijet, gdje riječi su djela”, svoju kandidaturu za gradonačelnicu Grada Đakova danas je predstavila Mirjana Adrić kao nezavisna kandidatkinja.

Pred nama je vrijeme kampanje u kojoj ću i te kako voditi računa da moje izgovorene riječi postanu djela. Na obećanjima nisam laka, ali kad ih kažem postaju mi svetinja. Posebno želim pozdraviti hrabrost i odvažnost kolegica i kolega koji su već istaknuli svoje kandidature i tako se svojim sugrađanima stavili na raspolaganje. Mojom kandidaturom ne želim reći da sam od bilo koga od njih bolja, samo da neke stvari vidim drugačije. Od mene mogu očekivati korektnu „utakmicu“ koja će biti isključivo afirmativna,“ istaknula je Mirjana Adrić.

Nakon više desetljeća iskustva i upravljanja na mjestu direktorice Radio Đakova s kojeg je pratila ritam grada i osluškivala glas naroda, 57-godišnja Mirjana Adrić odlučila je uči u utrku za gradonačelnicu.

„Da sam zadovoljna trenutnim stanjem u gradu sigurno se ne bih kandidirala. Đakovo je postao grad vaših i naših. Grad u kojem sve više ljudi strahuje je li im ovrha ili deložacija u poštanskom sandučiću. Ovo postaje grad novih pločnika bez tragova prolaznika, obrtnika koji su nepoželjni u svom gradu, grad bez investitora i novih ideja, grad bez komunikacije.

Potreban nam je stalni i obostrani dijalog, uvažavanje i uključivanje svih sugrađana, pravedno, racionalno i mudro upravljanje,“ dodala je Mirjana Adrić.

Danas je predstavljen i vizualni identitet kampanje. Zastava Grada Đakova je u kombinaciji bijele i lila boje pa je odabrana upravo ta boja, a slogan je „ZA boje našeg grada“.

„Poštovani sugrađani, 16. svibnja je vaš dan, tada vi pokazujete svoju snagu i moć, vi donosite velike odluke. Svaku vašu odluku ću poštivati, a onome tko to bude zaslužio i čestitati. Ono što vas molim je da izađete na izbore, ne zbog nas kandidata, već zbog sebe i svog grada“, poručila je nezavisna kandidatkinja Mirjana Adrić.

Potporu kandidaturi Mirjane Adrić dala je Vesna Vučemilović, kandidatkinja za županicu Domovinskog pokreta istaknuvši da HDZ-ova vertikala vlasti u Đakovu u posljednje četiri godine nije dala očekivane rezultate, odnosno da aktualna vlast nije napravila ništa.

Prodaju nam priču, prodaju nam maglu i vrijeme je da se tome kaže dosta je! Pokazali ste što znate, pokazali ste što ne znate. Dajte ljudima koji iza sebe imaju i iskustvo i znanje da konačno ovu Županiju i ovaj Grad dovedu tamo gdje im je mjesto, a to nije na začelju EU gdje su nas doveli svojim neradom, korupcijom, klijentelizmom”, poručila je Vučemilović.

Podršku kandidaturi Mirjane Adrić za gradonačelnicu Grada Đakova dao je i Tomislav Vukadin, predsjednik đakovačkog HSP-a, Zvonko Pongrac, povjerenik Županijske organizacije Demokratskog HSS-a. Podršku je dala i organizacija žena đakovačkog HSS-a „Hrvatsko srce”.

Izvor: Priopćenje za medije
Foto: Ustupljene fotografije