Prije predaje same kandidature gradskom izbornom povjerenstvu nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Mirjana Adrić održala je jutros konferenciju za medije ispred zgrade Gradske uprave.

Uz prisutne medije te gradonačelničku kandidatkinju, na konferenciji su bili prisutni njezin kandidat za zamjenika gradonačelnika, većina liste za Gradsko vijeće te delegacija Domovinskog pokreta iz Osijeka koja joj je došla pružiti potporu.

Važne su nam samo boje našeg grada

Nakon uvodnog pozdrava kandidatkinja je rekla nešto o samoj listi za Gradsko vijeće:

“Nositeljica sam nadstranačke liste koja nije uvjetovana članskim iskaznicama što znači da ima svoju širinu, upućuje i ukazuje na toleranciju i uvažavanje svih nas međusobno bez obzira jesmo li s lijeve ili s desne strane. Važan nam je samo jedan interes, a to su boje našega grada. Naša lista sastavljena je u širokom spektru s mladim ljudima, studentima, zdravstvenim osobljem, umirovljenicima, profesorima, inženjerima, radnicima i naravno našim braniteljima.”

Prosječna starost liste iznosi otprilike 40 godina za što Mirjana Adrić smatra da jamči određeni spoj mladosti i iskustva.

Tvrdi kako je poduzetništvo i obrtništvo važno da se grad oboji u njihove boje, u ružičasto, te je iz tog razloga kao kandidat za njezinog dogradonačelnika izabran mladi poduzetnik Darko Grigić. Dodala je kako je on lijepi primjer koji pokazuje kako u ovom gradu ima mjesta za mlade.

Darko Grigić kandidat je za dogradonačelnika

Nakon što je predstavljen, medijima se obratio i Darko Grigić:

“Imam 33 godine, rođen sam u Đakovu, ovdje i živim. Oženjen sam, otac dvoje djece. Obrtnik sam i svakodnevnim radom trudim se opstati na tržištu, održati kvalitetu svojih proizvoda. Ovdje sam kao kandidat za dogradonačelnika grada Đakova te želim izjaviti kako ću ovaj posao odrađivati odgovorno, isključivo volonterski, što je i bio moj jedini uvjet da se priključim ovoj opciji koja će se boriti za bolje sutra u gradu Đakovu.”

Besplatni vrtići bit će besplatni za sve

Mirjana Adrić osvrnula se na to kako će Grigić volontirati ako postane dogradonačelnik. Rekla je kako sadašnja vlast ima dva profesionalna dogradonačelnika koji puno koštaju, a taj novac ona planira preusmjeriti te u tom smjeru ide i njezino prvo obećanje:

“Moje prvo obećanje, iako sam rekla da sam na obećanjima štura, ali kad ih kažem postaju mi svetinja. moje prvo obećanje bit će besplatni vrtići za svu djecu grada Đakova i prigradskih naselja. Posebno će me to veseliti, jer kao žena i majka znam što znači odgajati djecu. Vrtići će biti besplatni bilo da se radi o gradskim ili o privatnim vrtićima. To je ono što jamčim i iza čega stojim. Ono što znam i obećavam ovdje je da ću udvostručiti broj vrtića izgradnjom novih ili širenjem postojećih kapaciteta. Liste čekanja su velike, a toplo se nadam, upamtite moje obećanje, da na kraju četiri godine neće biti liste čekanja.”

Ulaganje u vrtiće smatra dugoročnom demografskom mjerom tvrdeći da ništa drugo nema smisla ako nemamo svoje mlade ljude.

Dodala je kako će posebne povlastice u vezi s vrtićima imati samohrani roditelji, a vodit će se računa i o predškolskoj dobi, produženom boravku i djeci s posebnim potrebama. Radno vrijeme vrtića planira prilagoditi radnom vremenu roditelja.

Predstavljena je i lista za Gradsko vijeće

Nakon izlaganja dijela programa vezanog uz vrtiće uslijedilo je predstavljanje liste za Gradsko vijeće sastavljene od nezavisnih kandidata te pripadnika svih stranaka koji podržavaju Mirjanu Adrić. Prema tome lista izgleda ovako:

Mirjana Adrić
Vladimir Sesar
Marta Soldo
Ivana Francem
Matea Sopta
Tihomir Benke
Mara Brdar
Vlatko Ilančić
Tomislav Vukadin
Drago Eberhardt
Darko Grigić
Josip Rakušić
Klara Vuković
Pavo Kovačević
Marko Mačak
Katica Vrbešić
Zlatko Tokić
Ljiljana Pološki
Ivica Mandarić

“Svi su spremni, idemo raditi, stojimo pred ovim ulazom i idemo predati ovu kandidacijsku listu i zaista obojati svoj grad u nove, vedre, ružičaste boje.”, završila je Mirjana Adrić

Na samom kraju podršku kandidaturi izrazio je i predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Osječko-baranjske županije Krešimir Čabaj.

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo