Najstariji Ogranak Društva hrvatskih književnika – Slavonsko-baranjsko-srijemski, osnovan pod predsjedanjem Vladimira Rema 1981. u Vinkovcima,  održao je u Đakovu  14. siječnja 2023. Redovnu izbornu skupštinu Slavonsko-baranjsko-srijemskog Ogranka DHK. 

Za predsjednika je izabran dosadašnji predsjednik Mirko Ćurić a za članove Upravnog odbora dr. Goran Rem i dr. Vlasta Markasović. Prihvaćeno je izvješće o radu Ogranka u prethodnom razdoblju te je usvojen i plan rada za 2023.  

Ogranak će se i u 2023. baviti nakladničkom djelatnošću te objaviti  i novi dvobroj časopisa svog časopisa Književna riječ.  Organizirat će ili suorganizirati književne manifestacije i nagrade: 7. Dani Antuna Gustava Matoša, 26. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara, Književne osječke tribine – KOst, Hrvatska književna Panonija VI, 18. Slavonsko-baranjsko srijemski hrvatskih književni dani,  Grad to ste vi, Pjesnički susreti u Drenovcima, Nagrada Anto Gardaš, Nagrada Julija Benešića, Nagrada za priču nadahnutu Matoševim djelom ili Matoševim životom, Duhovno hrašće… Nastavit će se suradnja s hrvatskim institucijama i umjetnicima  iz susjednih zemalja  te poticati što više književnika i književnica, napose mladih, na uključivanje u rad DHK i Ogranka.  

Izvor|Foto: DHKSBS