Ovog vikenda klupu nogometnog kluba „Dračice“ nakon dvije godine napustio je Ivica Gavran, a u klubu nisu dugo čekali kako bi riješili trenersko pitanje. Tako je novi trener kluba postao domaći čovjek, Mirko Kajba.

Đakovčanin Mirko Kajba rođen je 1967. godine. Igračku karijeru započeo je u NK „Jedinstvo“ Đakovo, gdje je igrao od mlađih uzrasta pa sve do seniora. Za seniore je debitirao sa 17 godina i prikupio više od 100 seniorskih utakmica. Svoju karijeru nastavlja u NK „Ratar“ Piškorevci za koji nastupa 3 sezone, od 1990. do 1992.

NK “Jedinstvo” Đakovo, 12. studenog 1989. godine

Njegovu nogometnu karijeru prekida Domovinskih rat u koji odlazi kao dragovoljac s 23 godine. U ratu je 1992. godine doživio teško ranjavanje noge, nakon kojega nogometna karijera više nije bila moguća. Danas je umirovljeni hrvatski branitelj.

Trenersku karijeru započinje volonterski u Piškorevcima gdje je trenirao mlađe uzraste NK „Ratar“ od 1996 do 1997. Nakon toga bio je trener mlađim uzrastima u NK „Croatia“ Đakovo te u HNK „Đakovo Croatia“ od 2004. do 2012. Kako nam je rekao, nikada nije imao trenerske ambicije, već je taj posao radio iz ljubavi i nostalgiji prema sportu i nogometu.

NK “Croatia” Đakovo, sezona 2006/2007

Kada je dračička klupa ovoga vikenda ostala prazna, spremno je prihvatio poziv i preuzeo vođenje lokalnog kluba: “Nakon iznenadnog odlaska Ivice Gavrana u mlađe uzraste HNK „Đakovo Croatia“, koje sam nekada i sam vodio, Uprava kluba NK „Dračice“ odlučila je ponuditi mi trenersko mjesto. Nakon njihove zamolbe prihvatio sam isključivo volonterski trenersku poziciju kluba kojeg pratim od njegovog novijeg osnivanja. Nemamo vremena za pripremne analize jer nas već u nedjelju 18. kolovoza očekuje prva službena utakmica u kojoj očekujemo veliku podršku naših navijača. Nastojat ću svojim iskustvom i zalaganjem pomoći klubu u ostvarivanju što boljih rezultata a, Ivici želim puno sreće u trenerskoj karijeri. “ rekao je trener NK „Dračice“ Mirko Kajba.

– Povelja zahvalnosti od NK “Ratar” iz Piškorevaca
– Pehar “Mirko Kajba 100 odigranih utakmica N.K. – Đakovo”
– Povelja zahvalnosti ” NK Jedinstvo 1982 – pioniru Kajba Mirku”

Igor Kretonić