Na podnevnom misnom slavlju, jučer 17. srpnja u župnoj crkvi sv. Ladislava kralja, punitovački župnik dr. sc. Đurica Pardon uručio je župnom dopisniku, osamdesetogodišnjem Mirku Kneževiću iz Josipovca Punitovačkog, učitelju u mirovini, inače najstarijem dopisniku Đakovačko-osječke nadbiskupije,  u ime  Đure Hranića, nadbiskupa metropolita Đakovačko- osječke nadbiskupije, nadbiskupovu medalju koja označava njegovu službu nadbiskupu, kao i Zahvalnicu nadbiskupa za petnaest godina dopisništva.

„Župnom dopisniku Župe sv. Ladislava kralja u Punitovcima, poštovanom gospodinu Mirku Kneževiću za dugogodišnje zauzeto djelovanje u službi župnog dopisnika i primjernu suradnju s Tiskovnim uredom Đakovačko- osječke nadbiskupije, posvjedočenu revnim praćenjem i blagovremenim tiskovnim izvješćima o župnim događanjima, kao i redovitim sudjelovanjem na seminarima za župne dopisnike u našoj nadbiskupiji moleći trajni Božji blagoslov, Đuro Hranić, nadbiskup metropolit“, napisano je u Zahvalnici

Gospodin Mirko je iskazavši radost za nadbiskupovu zahvalu uputio po župniku zahvalnost nadbiskupu za dodijeljenu mu medalju i zahvalnicu. Kratko je opisao svoje dugogodišnje dopisništvo pročitavši o tome i sročenu pjesmu, dar župniku.

Župnik i župni dopisnik zahvalili su jedan drugome na dobroj i plodnoj   dugogodišnjoj međusobnoj suradnji.

„Gospodin Mirko, naš župni dopisnik bogato je i redovito pisao o događanjima u našoj župi a vijesti su  svoje mjesto našle ne samo na stranici naše nadbiskupije već i na stranicama, nadbiskupijskog Vjesnika, IKE i drugih crkvenih tiskovina i medija i ne samo crkvenih, pa i na Radio Vatikanu, a vidno mjesto su našle i u Glasilu punitovačke Općine „Đeram“. Bogat je i plodonosan bio rad gospodina Mirka“ i zahvalni smo mu  na tome“.

Župnik i župni dopisnik predstavili su župnoj zajednici i novu župnu dopisnicu, Tanju Čatić iz Jurjevca Punitovačkog, studenticu 3. godine post diplomskog studija hrvatskog jezika i književnosti i talijanskog jezika i književnosti, poželjevši joj puno dobrih članaka i dobru suradnju sa Tiskovnim uredom nadbiskupije.

Tekst|Foto: Mirko Knežević