U ponoć istječu aktualne epidemiološke mjere, a kako doznaje Index, sve će se mjere produžiti uz dvije manje izmjene.

Prva se promjena odnosi na uvođenje covid-potvrda za autoškole, a drugom se definira kakve mjere mogu biti propisane za profesionalne umjetničke izvedbe i programe.

Prema novoj odluci Stožera, autoškole mogu teorijski dio i satove vožnje održavati bez ograničenja, ako polaznici, predavači i instruktori posjeduju EU digitalne covid-potvrde. Dakle, oni s covid-potvrdama moći će uživo slušati teorijski dio, ne samo online, a na satovima vožnje više neće morati nositi maske niti će imati druga epidemiološka ograničenja.

Što se profesionalnih umjetničkih izvedba i programa, kinoprojekcija i izložba u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima, Stožer sada eksplicitno definira da se za te događaje, ako lokalni stožeri donesu strože odluke, primjenjuju one koje vrijede na nacionalnoj razini. 

Popuštanje mjera s oduševljenjem su dočekalii u Autoškoli Ivan Đakovo, gdje će sada održavanje nastave biti puno lakše. Podsjećamo, Autoškola Ivan Đakovo jedna je od najstarijih u Hrvatskoj i autoškola koja daje vrlo povoljne cijene polaganja.

Igor Kretonić
Izvor: Index
Foto: Osijek.in