Povodom početka Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji se provodi od 15. studenog do 15. prosinca, policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske održala je edukativno predavanje učenicima prvih razreda Srednje strukovne škole Antuna Horvata u Đakovu.

Predavanje je održano u sklopu preventivnih aktivnosti nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ te lokalnih preventivnih projekata „Legiranje, ne drogiranje“ i „Alkohol, vandalizam i nasilje među mladima“.

Kako su mladi svakodnevno kroz ostvarene neposredne kontakte izloženi rizičnim ponašanjima, koja mogu dovesti do društveno neprihvatljivih ponašanja u obliku kršenja različitih pravnih propisa, preventivne aktivnosti su usmjerene na njihovu edukaciju, kako bi se spriječio nastanak i razvitak kažnjivih radnji i društveno neprihvatljivih ponašanja kod mladih.

Budući da su korisnici sredstava ovisnosti (alkohol, droge) često neinformirani o posljedicama ili nedovoljno svjesni kratkoročnih i dugoročnih zdravstvenih opasnosti, ovom prilikom željeli smo utjecati na senzibiliziranje javnosti na postojanje problematike zlouporabe sredstava ovisnosti kod mlađih populacija kao i štetnosti po zdravlje prouzrokovane konzumacijom sredstava ovisnosti kod ljudi općenito.

Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti policijski službenici Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske nastaviti će s provođenjem različitih preventivnih postupanja.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: PU osječko-baranjska