Malonogometni klub Certissa i ove godine priprema zanimljivo malonogometno događanje. Riječ je u drugoj Malonogometnoj Ligi đakovačkih kafića koja će krenuti 14. svibnja i trajati sve do 13. lipnja kada je predviđena finalna večer u koju će se uključiti i najmlađi. Sve utakmice igraju se na umjetnoj travni igrališta Malonogometnog kluba Certissa (kod Gradskoga bazena).

Organizator je predvidio Liga sustav natjecanja u kojemu će se naći deset momčadi koje će nositi nazive kafića. Liga bi imala osam kola, utakmice bi se igrale ponedjeljkom i utorkom od 20:00 sati na igralište MNK Certissa (kod Gradskoga bazena). Utakmice se igraju 2 X 20 minuta. Nakon osam odigranih kola, prvih osam momčadi nastavljaju natjecanje na ispadanje kup sustavom ispadanja.

Prijave momčadi primaju se do 12. svibnja (dan prije početka turnira) na igralištu MNK Certissa Đakovo  ili na broj mobitela 091/724-21-72 (Dubravko Sočković). Kotizacije za natjecanje nema, već svaka momčad po utakmici plaća 100 kuna, a pobjednici večeri imaju, nakon utakmice, imaju osigurano osvježenje. Organizator i gledateljima nudi pogodnost: ulaz je besplatan, a kako kaže organizator: potrebno je sa sobom ponijeti samo dobru volju i izabrati kafić za kojega ćete navijati. Ovo je drugo izdanje Lige đakovačkih kafića, a prošlogodišnji pobjednici su malonogometaši Caffe bara Sense & Runolist.

Autor: Miro Šola