Još jednom nam je stigla potvrda kako se u Osnovnoj glazbenoj školi pri OŠ Ivan Goran Kovačić izvrsno radi. Ovoga puta za to su se pobrinuli učenici klavirskog odjela Ivan Cigić i Marko Funarić koji su sudjelovali na „Bistričkom zvukoliku“ i osvojili prvu nagradu.

„Bistrički zvukolik“ događaj je kojega su organizatori opisali kao festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice za učenike glazbenih škola iz Hrvatske i inozemstva. Ovogodišnji, šesti po redu, održao se od 2. do 6. svibnja u Mariji Bistrici.

Marko Funarić, učenik prof. Brigite Menrat i Ivan Cigić, učenik prof. Maje Varga, su se tako natjecali u skupini s još dvadeset i sedam učenika saksofona, glasovira, trube, gitare, flaute, violine i klarineta i osvojili prvu nagradu. Učenike su nakon nastupa pohvalili eminentni glazbeni umjetnici i pedagozi, među kojima je najpoznatija Ida Gamulin, svjetski priznata hrvatska pijanistica i profesorica klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Ovim nastupom učenici su još jednom pokazali svoju darovitost i marljivost te da zaslužuju daljnju podršku i priliku sudjelovanja na ovakvim događajima.

Igor Kretonić