Mladi đakovački rukometaši rođeni 2002. godine i mlađi ostvarili su veliki uspjeh na međunarodnom rukometnom turniru Aurelia Cibalae koji je odigran od 23. do 26. kolovoza. Osim ovoga rezultata, važno je napomenuti da su Đakovčani uspjeli obraniti prošlogodišnji naslov što ovom rezultatu daje dodatnu težinu.

Đakovčani su nastupili u  grupi B zajedno s momčadima Nexea, Županje i Rudara. U prvom nastupu đakovački su rukometaši bili bolji od Županje 22:16 da bi u subotu, 24. kolovoza, odigrali dvije utakmice. U prvoj su podijelili bodove s Rudarom (16:16), zatim pobijedili momčad Lavova 26:21. S pet bodova osvojili su prvo mjesto i plasirali se u polufinale turnira.

U nedjeljnom polufinalu, u izuzetno uzbudljivoj utakmici, Đakovčani su bili bolji od Nexea 22:21 čime su ostvarili pravo braniti prošlogodišnji naslov. U finalnom susreta igrači trenera Borisa Lubara pobijedili su Kaštelu 15:12.

Osim momčadskoga naslova prvaka, Đakovčanima je pripala i jedna pojedinačna nagrada. Prosudbena komisija za najboljega golmana izabrala je Filipa Orlovića.

Vrijednu pobjedu u Vinkovcima ostvarili su: Filip Orlović, Matej Serdarević, Luka Majstorović, Luka Poplašen, Petar Jarčević, Luka Matačić, Stjepan Dramac, Marin Božičević, Fran Kokanović, Arian Kalić, Filip Pavičić, Renato Špoljar. Trener Boris Lubar.

Autor: Miro Šola