FINALE KUPA NOGOMETNOG SREDIŠTA ĐAKOVO

OMLADINAC (J) – MLADOST (ĐS) 0:1 (0:0)

Đakovo – Stadion Đakovo. Gledatelja: 500. Sudac: Dražen Matasović (Đakovo). Pomoćnici: Ivan Lulić (Đakovo) i Marin Bibković (Osijek). Strijelci: 0:1 Ivan Barišić (84. – 11 m).

OMLADINAC (J): Gavljak (44. Brandis), Kristek, Igor Stuhli, Šlegl, Denis Kristek (69. Djak-Skeledžija), Mihael Kerovec, Habada, Zlatko Kvasnovski (83. Tomo Kanisek), Štefančić, Domagoj Hulak (89. Kocur), Batorek (68. Brkić). Trener: Domagoj Vragolović.

MLADOST (ĐS): Slišković, Bruno Barišić Jaman, Subašić, Filip Denić, Žonka (79. Svalina), Bojanović (89. Branimir Barišić Jaman), Stanušić (85. Dino Stipanović), Ivan Barišić, Tomić (46. Čurila), Bikić. Trener: Ivan Denić.

Finale Kupa Nogometnoga središta Đakovo na đakovački stadion privuklo je petstotinjak gledatelja koji su vidjeli tvrdu, borbenu utakmicu u kojoj se, prema očekivanju, nije umiralo u ljepoti jer pobjednički pehar bio je imperativ i za jedne i druge. U prvom poluvremenu igra se najviše odvijala na sredini terena, ali bez pravih stopostotnih prilika za gol. Očito da su dva mlada trenera, Ivan Denić na strani Mladosti i Domagoj Vragolović, na strani Omladinca, jako dobro pripremili taktiku. Satničani su imali već posjed lopte dok su Josipovčani čekali svoju priliku iz kontre očekujući da će brzanac Igor Stuhli iskoristiti neku od dubinskih lopti. U 44. minuti na golu Omladinca ozlijedio se Jan Gavljak tako da je među vratnice stao Mateo Brandis.

Sve do 70. minute gledatelji su vidjeli identičan odnos snaga, ali opet bez pravih prilika za gol. U završnici su obje momčadi otvorile igru želeći izbjeći kaznene udarce. U 64. minuti Satničani su imali najbolju priliku do tada. Josip Čurila snažno je pucao s dvadesetak metara, ali golman Brandis bio je na mjestu. Samo dvije minute kasnije Čurila se ponovo našao u odličnoj prilici. Ubačenu loptu s desne strane dočekao je iskosa u kaznenom prostoru, ali njegov udarac majstorski brani golman Brandis. U 79. minuti malo je nedostajalo da Omladinac dođe u vodstvo. Lopta je ubačena s desne strane, satnički branič pomalo je nespretno reagirao, loptu je poslao prema svom golu, ali na njegovu sreću stativa je spriječila pogodak. Odbijenu loptu na pet metara Ante Habada nije stigao ubaciti u praznu mrežu.

Odličan udarac Filipa Denića vidjeli smo u 83. minuti, ali Brandis je opet pokazao svoje kvalitete i loptu izvadio gotovo iz samih rašlji. I trenutak odluke dogodio se u 84. minuti. Lopta je ubačena u kazneni prostor Omladinca, iskosa s lijeve strane prema golu šutirao je Ivan Barišić, josipovački branič skočio je pokušavajući spriječiti udarac, lopta ga je udarila, a sudac Dražen Matasović pokazao je na bijelu točku. Taj detalj unio je nervozu u obje momčadi tako da je posljednjih pet minuta bilo jako napeto. Siguran realizator najstrože kazne bio je Ivan Barišić, za vodstvo 1:0. Josipovčani su silno negodovali jer su smatrali da je sudac Matasović previdio kazneni udarac za njihovu momčad. Igrači Omladinca krenuli su u kontru, lopta je na desnoj strani došla do Igora Stuhlija koji se našao na desetak metara. Start satničkoga braniča glavni je sudac ocijenio regularnim. Tada je nervoza dosegla vrhunac kada su zbog međusobnog obračuna isključeni Goran Kristek (Omladinac) i Dino Stipanović (Mladost).

Sve u svemu, solidna nogometna predstava u kojoj je pobjeda mogla i na jednu i drugu stranu. Ovaj puta, pehar je pripao Satničanima koji i dalje nastavljaju s uspjesima.

Tekst i foto: Miro Šola