Osnovna škola Vladimira Nazora Đakovo danas je bila domaćin „Mliječnog dana“ kojeg je organizirala Hrvatska mljekarska udruga u okviru obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka.

Tijekom održavanja na zagrebačkom Bundeku u rujnu ove godine najavljena je humanitarna akcija „Hrvatske mljekare daruju djecu s teškoćama“ a ove je godine bila usmjerena na spomenutu đakovačku školu u okviru koje su i odjeli i skupine djece s poteškoćama u razvoju. Tako je danas u okviru programa posvećenom mlijeku vodstvu škole predan vrijednosni ček na iznos od 10.000,00 kn namijenjen kupovini komunikatora, interaktivnog zida i laserskog printera čime će se znatno unaprijediti i oplemeniti rad djece s teškoćama u ovoj školi.

Akcija je provedena u suradnji sa Savezom udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda pod vodstvom Branka Kolaka i Udrugom uzgajivača holstein goveda Osječko-baranjske županije pod vodstvom Lidije Pavić. Stručnu podršku provođenju akcije i Mliječnog dana sala je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Velik doprinos dale su i hrvatske mljekare Dukat, Belje, Vindija i Meggle i to donacijom mliječnih proizvoda. Na početku programa koji je održan u Nastavno-športskoj dvorani u Đakovu polaznike Nazorove škole i sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić.

Izvor: Grad Đakovo