Silvestarsku je noć u Đakovu, kao i drugdje u Hrvatskoj, obilježila zaglušujuća buka pirotehnike, unatoč kojoj se na Strossmayerovu trgu u posljednjim satima 2018. okupilo mnoštvo Đakovčana. Dobro raspoloženje, što je zasluga Slavonia banda kojemu je predgrupa bio Bestman band, nije pokvarila ni pokoja kap kiše. Pjevalo se i plesalo, a točno u ponoć novogodišnju je čestitku sugrađanima, uz vatromet i pjenušac, uputio gradonačelnik Marin Mandarić. Slavilo se i u brojnim ugostiteljskim objektima u gradu, kao i u đakovačkim svečanim dvoranama koje su tradicionalno već bile mjesta organiziranih dočeka.

Da je “najluđa noć” protekla uglavnom mirno potvrdila je i policija koja je zaprimila tek nekoliko dojava građana u vezi petardi i glasne glazbe, a jutros i ozljeđivanja u jednom kafiću, bez ozbiljnijih posljedica.

 

Prije nego što se pridružio sugrađanima na Trgu, gradonačelnik Mandarić obišao je žurne službe za koje nema opuštanja – Hitnu medicinsku pomoć, vatrogasce i policiju. Svim je u novogodišnjoj noći dežurnim timovima, kao i njihovim koleg(ic)ama, poželio sretnu, mirnu i uspješnu 2019. godinu, sa što manje nesreća i zahtjevnih intervencija.

Danijel Geošić, foto: Maja Muškić