Nakon priopćenja Mirjane Adrić koja tvrdi da je MOST dio vladajuće strukture u Đakovu, službenim priopćenjem javio se i đakovački MOST. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Prije nekoliko dana konstituirano je Gradsko vijeće Grada Đakova. Izbori su prošli, a rezultati su poznati. Od istog petka poznato je i da je većina satkana od 9 vijećnika HDZ-a i 1 vijećnika Nezavisne liste “Imamo put, imamo cilj” Tihomira Mihalja. Gospodin Mihalj je ostvario svoj cilj, a Lista je njemu, namjerno ili nenamjerno, pokazat će vrijeme, utabala put kao HDZ-ovom žetončiću.

Kako smo se već ranije izjasnili, MOST je opozicija zajedno s preostalim vijećnicima. Koalicije između Mosta i HDZ-a nema – ni službene ni prešutne. Prvi smo javno iznijeli svoju odluku da ćemo biti konstruktivna oporba, nismo čekali ponude. Tu se nema što dodavati i nema manevarskog prostora za drugačija tumačenja.

Konstituirajuća sjednica gdje postoji jasna većina prethodno iskazana većinskim potpisima, prilika je za demonstraciju političke kulture i ništa više od toga, jer će odluka biti donesena gore spomenutom većinom, kako god mi glasali. Također je i prilika za konstruktivnost koju smo iskazali prijedlozima za imenovanja u radna tijela Gradskog vijeća.

Nažalost, dio opozicije nastavlja predizbornu kampanju i pokazuje 0% želje za suvisao skupštinski rad. Dokaz tome je nedavno zlurado i bezobrazno priopćenje gdje se ničim izazvano ponavlja zamorna mantra o “neprirodnoj koaliciji HDZ-SDP-MOST”, a na koju se zbog prepoznatljivog rukopisa ne namjeravamo previše obazirati. Želimo samo naglasiti bizarnost činjenice da se za fiktivnu teoriju o “neprirodnoj koaliciji”  i “interesu” prozivati našla ni manje ni više nego Mirjana Adrić, koja nimalo fiktivno već sasvim činjenično, na svojim “nezavisnim” leđima nosi par-exellance-neviđeni politički “ćušpajz” sačinjen od DP-a, HNS-a, oba inače potpuno nepomirljiva HSS-a i HSP-a te političke rahmetlije Zorana Vinkovića. Prevedeno u boje, možda je razumljivije – od plavo-crvenog, narančastog, zelenog, svjetlozelenog i crnog, a sve zaliveno s pinky rozom.

Ipak, kako je gospođa Adrić totalni politički početnik, pripisat ćemo ovo početničkim nesnalaženjima i nespretnostima te lošem savjetovanju. Pozivamo je stoga da se ostavi spletkarenja i ničim izazvanog blaćenja te naravno još više na sadržajan, konstruktivan i sinkroniziran opozicijski rad u korist građana Đakova. To ne bi trebalo biti teško i rado ćemo joj u tome pomoći.

Građani nas nisu birali da koristimo vijeće za kampanju za neke naredne izbore niti da automatizmom glasamo “za” ili “protiv”, nego da radimo za dobrobit grada i građana. Vrijeme će pokazati tko zaista brani boje grada, a tko ih zlorabi. “

Službeno priopćenje za javnost