Član Moto kluba Đakovo Damir Breški – Mrki pri povratku s otvorenja club-house-a MK Županja 22. kolovoza 2020. godine teško je nastradao u prometnoj nesreći na prometnici Vinkovci-Županja. Unatoč odmah pruženoj pomoći ostalih članova Moto kluba i djelatnika hitne medicinske pomoći,, kao i trudu liječnika u bolnici, bilo je upitno hoće li preživjeti zadobivene teške ozljede na ekstremitetima i glavi. Ubrzo, uslijedio je još jedan šok. Dva mjeseca od nesreće, 6. studenoga 2020. godine uslijed teške bolesti prerano je preminula i njegova supruga Jasminka. Unatoč tome, Mrki se izvukao iz životne opasnosti nakon amputacije lijeve noge u predjelu natkoljenice, prsta šake te mnogobrojnih drugih operacija. Sada mu predstoje rehabilitacije, učenje hodanja, a s protezom se želi vratiti u Moto klub i osjetiti vjetar na cesti kao prije.

Moto klub Đakovo, zajedno s Mrkijem, često je pomagao u nevolji i u raznim humanitarnim akcijama. Pomagali su druge klubove i pojedince u potrebi, a to će nastaviti i u budućnosti. Tako je Klub pomagao i Mrkiju, s njim su od dana nesreće, u invalidskim kolicima dolazi na njihova druženja, a sada mu žele pomoći da se vrati na cestu.

Jasno je da zbog amputacije nikada neće moći voziti svoj Suzuki, ali postoje i druge opcije. Potaknuti akcijom “Trike za Mrvicu” u kojoj je Moto klub Đakovo sudjelovao, odlučili su Mrkiju kupiti BOOM FUN TRIKE 500 s malo prijeđenih kilometara, niskog sjedišta i mogućnošću sjedanja iz invalidskih kolica.

Odlučili su pokrenuti akciju kupovine trike-a za Mrkija da mu pomognu vratiti se na cestu i na taj način vratiti optimizam u njegov život. Cilj akcije prikupiti je oko 6000 eura za kupovinu trike-a koji bi Mrkiju mogao zamijeniti njegov Suzuki.

Moto klub Đakovo otvorio je u humanitarne svrhe podračun u trajanju 90 dana u Erste banci.

Podaci za uplatu:

IBAN: HR0924020061500110104
za inozemstvo ide SWIFT/BIC CODE: ESBCHR22
Opis plaćanja: UPLATA ZA TRIKE ZA MRKIJA
Poziv na broj primatelja: OIB platitelja ili datum uplate

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Moto klub Đakovo