U petak, 4. prosinca 2020. Osnovnu školu Josipa Antuna Ćolnića posjetile su voditeljice Pjevačkog studija Mozartine iz Zagreba te su u nastavno-sportskoj dvorani održale seminar za učenike drugih razreda.

Voditeljice su za učenike pripremile dvije pjesmice i pripadajuće plesne pokrete. Prije samog pjevanja učenici su naučili i neka važna pravila o pjevanju. Osim što je seminar bio poučan, mališani su se i dobro zabavili, raspjevali i rasplesali.

Pjevački studio Mozartine osnovan je 1999. godine na području grada Zagreba. Sastoji se od jedanaest ansambala te trenutno u sklopu njega djeluje sedam dječjih zborova, djevojački zbor, zbor dječaka, dječji musical zbor i ženski ansambl sastavljen od bivših članica djevojačkog zbora. Studio trenutno okuplja preko 200 djevojčica i djevojaka. Surađivao je s brojnim renomiranim glazbenicima i orkestrima (Simfonijski orkestar HRT-a, Accoustic Projekt Zagrebačke filharmonije, Big bend HRT-a i drugi), a zborovi koji djeluju unutar studija tijekom godina postojanja osvojili su veliki broj nagrada na hrvatskim natjecanjima zborova, sudjelovali kao gosti na brojnim hrvatskim i stranim zborskim festivalima, snimili veliki broj emisija za hrvatske i strane televizijske i radio postaje, sudjelovali na brojnim humanitarnim i sličnim događanjima i drugo. Osnovala ga je Sonja Rem. 

Igor Kretonić

Izvor: Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo