Na mrežnoj stranici informativno-edukativnog projekta Grada Đakova “O okolišu ne dvoji, otpad odvoji!” okolis.eu mnoštvo je zanimljivih informacija o pravilnom zbrinjavanju i koristima razvrstavanja otpada. Osim projektnih materijala koji su u proteklom razdoblju distribuirani građanima, poput vodiča o gospodarenju otpadom, edukativnog letka i slikovnice za najmlađe, stranica okolis.eu nudi raspored odvoza otpada u gradu i prigradskim naseljima, interaktivnu kartu zelenih otoka i reciklažnog dvorišta te edukativnu igru za djecu “Pomozi Ježiću pravilno odvojiti otpad”. Postoji i online obrazac pomoću kojega građani mogu prijaviti uočeno onečišćenje.

Za utorak 18. veljače najavljena je i javna tribina za Mjesni odbor Sjever-Dračice u dvorani Župe Dobrog Pastira u 19 sati, na kojoj će stručnjak za gospodarenje otpadom mr.sc. Hrvoje Buljan govoriti o kružnoj ekonomiji, sprječavanju nastanka i razdvajanju otpada, kompostiranju i ponovnoj uporabi predmeta. Izlaganju će također nazočiti predstavnici Grada.

Projekt vrijedan oko 602.000 kuna traje do travnja 2020., a Grad Đakovo za niz edukacijskih i informativnih aktivnosti ishodio je bespovratnih pola milijuna kuna.

Izvor: Univerzal Đakovo