Na digitalnoj platformi Noć muzeja, na kojoj se održalo šesnaesto izdanje popularne manifestacija, u petak od 18:00 sati do jedan sat iza ponoći, zabilježeno je 100 709 pretraživanja programa koji su sudjelovali ove godine u događaju.

S obzirom na epidemiološku situaciju Noć muzeja održala se prvi put online, u petak, 29. siječnja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva i u suradnji s 188 muzejskih, baštinskih, obrazovnih, znanstvenih i vjerskih institucija.

Organizatori su objavili pregled pretraživanja zabilježenih samo na digitalnoj platformi Noći muzeja, bez brojki pretraživanja izravno na mrežnim stranicama i društvenim mrežama sudionika Noći muzeja.

Tako je Arheološki muzej Istre Puli imao 13 442 pretraživanja, Muzej Đakovštine Đakovu 7597, Hrvatski pomorski muzej Split 5743, Arheološki muzej Zadar 4788, Memorijalni centar “Nikola Tesla” Smiljan 3096.

Iz Muzeja Đakovštine uputili su zahvalu svima koji su dio ove velike brojke:

“Želimo se zahvaliti svima koji su tijekom 16. Noći muzeja posjetili našu Facebook i mrežnu stranicu, jer smo sa 7597 pregleda drugi muzej po posjećenosti u cijeloj Hrvatskoj tijekom Noći muzeja, a neki su bili hrabri te su nas i osobno posjetili i razgledali stalne i izložbeni postav Muzeja. Možemo samo zaključiti da Muzej čine ljudi, oni koji daju sve od sebe da ponude sadržaj i oni koji taj sadržaj s nestrpljenjem očekuju i prihvaćaju. Ponosni smo i sretni što je kultura pronašla put do posjetitelja i tijekom ove Digitalne Noći muzeja.”

Muzej Đakovštine povodom Noći muzeja organizirao je izložbu pod nazivom “Mišo upoznaje Đakovštinu”, projekcije dvaju filmova (Miris bakinog kruha i Vremenska igra) te prezentaciju “Povijesnog atlasa Đakovštine”.

Igor Kretonić

Izvor: https://magazin.hrt.hr/