Muzej Đakovštine ima novo radno vrijeme! Umjesto svakodnevno samo od 9 do 13 sati, ovu je muzejsku ustanovu od 22. listopada moguće posjetiti ponedjeljkom poslijepodne od 14 do 19 sati, a od utorka do nedjelje od 9 do 13 sati. Podstrek je promjenama u radnom vremenu bila inicijativa s Gradskog vijeća, kojom se tražila veća otvorenost Muzeja javnosti i građanima, pa su, kako navode na svojoj službenoj Facebook stranici, sagledavajući radno vrijeme muzeja iz okruženja, pritom respektirajući specifični položaj ustanove te njezinu trenutačnu ekipiranost, uveli novine u radnome vremenu. Za muzejske je djelatnike ono i dalje duže od otvorenosti za posjetitelje, a najava je grupnih posjeta u bilo kojem terminu moguća osobno u Muzeju u Starčevićevoj 34 ili na telefonu 031/813-254.

Stalni se postav Muzeja Đakovštine bazira na etnološkoj, kulturno-povijesnoj i arheološkoj zbirci. Dok su etnološki i kulturno-povijesni stalni postavi otvoreni 2005. i 2006., stalni je postav arheologije otvoren sredinom 2017. godine. Osim eksponata sadržanih u trajnome muzejskom postavu, posjetitelji mogu vidjeti i sadržajno različite povremene izložbe.

Cijena je ulaznice 10 kuna, za djecu, učenike, studente i umirovljenike pet kuna, dok je za djecu do sedam godina, pripadnike Hrvatske vojske, članove muzejskih udruga te članove Gradske knjižnice i čitaonice ulaz besplatan. Stručno se vodstvo, kao i razgledavanje uz stručno vodstvo na engleskom jeziku, plaća nešto više.