U subotu 21. kolovoza na ribnjaku RU „Linjak“ u Punitovcima u poslijepodnevnim i večernjim satima održana je sada već nadaleko poznata 8. punitovačka fišijada. Natjecalo se 35 ekipa sa područja punitovačke Općine, Đakovštine i šireg područja Slavonije i Baranje.

Svaka ekipa imala je i svoje navijače pri spravljanju fiša, uživanju u istom i druženju uz mjere zaštite COVID-a 19  u lijepom okruženju ribnjaka i uz glazbu sastava Dubi. Svaka ekipa uplatila je kotizaciju i dobila svoje mjesto, drva i potrebnu količinu ribe, a dodatke fišu sama je  osigurala.

Prosudbena komisija, Igor Kovačević – Punitovci, Marinko Brajković i Ivan Ljubas – Đakovo te dr. Mladen Ugljarević – Osijek uz Pavu Tadijana koji se brinuo o regularnosti, dogovorom s organizatorima zbog velikog broja dobrih uzoraka fiša proglasila je 6 najboljih ekipa kojima je predsjednik Dražen Matković uručio priznanja, medalje, a prve 3 ekipe dobile su kotliće.

6. mjesto pripalo je ekipi restorana Citadela iz Vardarca, 5. marćanovoj ekipi iz Punitovaca, 4. Saneli i Peri iz Punitovaca, 3. ekipi RU Šaran iz Oriovca, 2. ekipi Tomislava Brzaja iz Piškorevaca, a 1. mjesto drugoj ekipi restorana Citadela iz Vardarca.

Domaćini su za posjetitelje po pristupačnoj cijeni pripremili, pečene kobasice,  kotlić fiša, langošice uz brojne šarane pečene u rašljama.

Pjevalo se, zaigralo je kolo, uživalo se u gastro ponudi i družilo duboko u noć. Dobra organizacija urodila je plodom.

Izvor: Mirko Knežević
Foto: Davor Josipović