U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima je nastala samo materijalna šteta.

Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Đakova te po jedna na području PPRP Osijek i Belog Manastira.
 
U NADZORU PROMETA ZATEČENO 49 ALKOHOLIZIRANIH VOZAČA

Na području PU osječko-baranjske od 17. do 19. veljače u nadzoru prometa zatečeno je 49 vozača (44 vozača osobnog automobila, tri vozača bicikla i dva vozača teretnog automobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
UPRAVLJAO TERETNIM AUTOMOBILOM S 2,88 PROMILA

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 17. veljače u 18 sati, u Ulici Kardinala Alojzija Stepinca u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zatečen 56-godišnjak iz Osijeka, koji je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 2360 kilograma.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,88 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
OSIM ALKOHOLA EVIDENIRANO JOŠ 210 PREKRŠAJA

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 210 prekršaja od kojih: 92 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja pod zabranom, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom i 62 ostalih prekršaja.

ČETRDESETŠESTOGODIŠNJAK UPRAVLJAO AUTOM S 1,22 PROMILA

U petak u 1,04 sata u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 46-godišnjak iz Donjeg Miholjca.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 1,22 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

NA AUTOCESTI UPRAVLJAO AUTOM U SUPROTNOM SMJERU

Na autocesti A5, između Đakova i Sredanaca u subotu u 22,35 sati, u nadzoru prometa zatečen je 62-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je upravljao osobnim automobilom u suprotnom smjeru.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,30 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.980 eura, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 10 bodova.   

UPRAVLJAO AUTOM S 2,10 PROMILA

U Belom Manastiru jučer u 00,30 sati, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 54-godišnjak iz Popovca.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 2,10 promila alkohola u krvi.

Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo