Tijekom protekla 24 sata četiri prometne nesreće
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđene, a u tri je nastala materijalna šteta.

Ne području PPRP Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, a u Donjem Miholjcu i Našicama po jedna prometna nesreća.
 
Policija ga zaustavila s 1,88 promila
Na području Policijske uprave osječko-baranjske jučer su u nadzoru prometa zaustavljena tri vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,01 sati u ulici Zrinjevac u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljan osobni automobil s kojim je upravljao 49-godišnjak iz Osijeka. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,88 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.
 
Na autocesti vozila u suprotnom smjeru
Na autocesti A5, iz smjera Osijeka prema Đakovu jučer je u 3,10 sati tijekom nadzora prometa zaustavljena 31-godišnjakinja iz Koritne, koja je upravljala osobnim automobilom u suprotnom smjeru.
 
Za počinjeni prekršaj izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1.320 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih bodova.
 
Vozio s 2,10 promila pa sletio s ceste
U Donjem Miholjcu u 12,50 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Tridesetdevetogodišnjak vozač osobnog automobila iz Donjeg Miholjca je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika. Vozaču je evidentirana koncentracija od 2,10 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.
 
Pojačane mjere
Na području cijele Policijske uprave osječko-baranjske, sutra u vremenu od 9 do 15 sati provesti će se pojačane mjere, usmjerene na utvrđivanje prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i prekršaje pješaka.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo