Đakovo Craft Beer Festival se održava 2. i 3. rujna 2022. u sklopu programa Đakovačkog ljeta. Festival će se održavati dva dana u Strossmayerovom parku, od 17:00 do 00:00 sati. Organizatori festivala su Grad Đakovo, Turistička zajednica grada Đakova i Black Hat craft pivovara Đakovo. Festival podupiru Osječko-baranjska županija i Hrvatska turistička zajednica.

Na festivalu će se predstaviti 11 craft pivovara s više od 20 vrsta piva, a posebno se ističe festivalsko pivo zanimljivog naziva “Spakovo” koje je nastalo suradnjom craft pivovara Nova Runda Brewery (Zabok) i Black Hat Craft Brewery (Đakovo). Ideja o stvaranju ovog piva nastala je još 2020. godine, a sada je konačno spremno da se predstavi posjetiteljima.

U prekrasnom Strossmayerovom parku podno katedrale sv. Petra uz dobru glazbu koju će pružiti DJ Učo (2.-3.9.), Cotyda Band (2.9.), Cota G4 (3.9.) i ugodnu atmosferu, sigurni smo da će i najizbirljiviji pivoljupci uživati u raznolikoj ponudi pivskih stilova po prihvatljivim cijenama.

Igor Kretonić
Foto: Nova Runda Brewery