Rano poslijepodne 19. srpnja 2019. godine prestalo je kucati srce Ivana Pavića, 35-godišnjega pravnika Centra za socijalnu skrb Đakovo, kojeg je u svom krvoločnom pohodu 9. srpnja 2019. godine hicem iz pištolja teško ranio Andrija Drežnjak (61), korisnik prava socijalne skrbi.

Pavić je zadobio ozljede glave i mozga, operiran je u KBC-u Osijek i od toga trenutka trajala je borba liječnika za njegov život, no bez ohrabrujućih vijesti za Ivanovu obitelj. Nažalost, 15 godina mlađi kolega kobnoga dana na licu mjesta ubijene socijalne radnice Blaženke Poplašen nije izdržao. Vijest o njegovoj smrti brzo se proširila gradom i Đakovo ponovno, drugi put u samo deset dana, zavila u crno. Obitelj, rodbina, brojni kolege i prijatelji te njegov Puhački orkestar DVD-a, u kojemu je svirao trubu, s Ivanom su se oprostili sutradan na Gradskom groblju.

Autorice Ivanove fotografije, koja je već bezbroj puta podijeljena na Facebooku, Ivana su nazvale “Čovjekom asocijacijom za najveći osmijeh”. Pamtit će se kao vedar, vrlo odgovoran, predan mladi čovjek koji je upravo svojim osmijehom i dobrim djelima zaslužio otvorena vrata raja, gdje već, vjeruju njegovi kolege vatrogasci, opet svira svoju trubu.

Foto: Maric Sisters Photography