Danas je na prostoru gradske tržnice 9. puta održana svečanost dodjele certifikata “Proizvodi hrvatskog seljaka” za 54 obiteljska poljoprivredna gospodarstva s Gradske tržnice Đakovo.

Dodjelu je vodio Danijel Geošić, a dodjeli su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Đakova Sanja Rogoz Šola, predstavnica Udruge hrvatskih tržnica te voditeljica Gradske tržnice Đakovo Ivanka Vargić i Direktor Univerzala Stjepan Ripić.

Sanja Rogoz Šola osvrnula se na koronu, koja je bila ogromni izazov za sve poljoprivredne proizvođače, koji su ipak uspjeli opstati te ih je danas u ovoliko velikom broju na Gradskoj tržnici. Svim proizvođačima je napomenula da su otvoreni natječaji iz Programa ruralnog razvoja na koje se još uvijek mogu prijaviti.

Ivanka Vargić je napomenula kako Gradska tržnica već devetu godinu zaredom sudjeluje u ovoj dodjeli certifikata, što ju svrstava među 18 hrvatskih gradova. Dodala je još kako đakovačka tržnica već nekoliko godina zauzima visoko peto mjesto po broju prodavača.

Veliki broj prodavača na Gradskoj tržnici pohvalio je i direktor Univerzala Stjepan Ripić, naglasivši kako bi u ovo vrijeme svi trebali mijenjati navike te kupovati domaće proizvode.

Osim certifikata tri su OPG-a dobila i besplatno korištenje štanda na tržnici do kraja godine, a to su OPG Denis Škorvaga iz Putinovaca, OPG Luka Šestić iz Đakova i OPG Vinko Privara iz Piškorevaca.

Prije same dodjele certifikata predstavljeni su novi suncobrani koji krase Gradsku tržnicu. Na njima se nalazi i njezin novi logo u obliku licitarskog srca s obrisima katedrale.

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo