Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića među tri je škole u Hrvatskoj čiji su učenici pokazali najbolje rezultate nakon edukacija u sklopu projekta “Vrtim Zdravi Film”. Za brigu o zdravlju i dobroj tjelesnoj formi nikada nije ni prerano niti prekasno, no najbolje je početi od školskih klupa. Ovo su dokazali i sedmaši iz Starog Petrovog Sela, koji su se tijekom osme sezone projekta “Vrtim Zdravi Film” posebno istaknuli svojim znanjem i shvaćanjem da su pravilna prehrana i redovita tjelovježba najbolji prijatelji zdravlja. 

“Tijekom protekle školske godine naši učenici i učenice s velikim su interesom sudjelovali u edukacijama te pokazali da s lakoćom mogu usvojiti informacije o zdravom načinu života ako im se pravilno prenesu. Zadovoljni smo i s dobrom suradnjom s roditeljima, a nastavit ćemo s poticanjem djece na što više sportskih aktivnosti”  – rekao je profesor Goran Križan iz OŠ Ivana Gorana Kovačića. 

Projekt “Vrtim Zdravi Film” pokrenula je tvrtka Nestlé Adriatic u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom s ciljem pružanja podrške roditeljima i djeci na putu prema zdravijem načinu života. Dio je globalne Nestlé inicijative koja se provodi u 80 zemalja i uključuje više od 300 partnera – sportskih udruženja, nutricionista, javno-zdravstvenih institucija, koji ulažu značajne napore kako bi educirali više od osam milijuna djece godišnje. 

U Hrvatskoj je do sada obuhvaćeno 30.980 učenika sedmih razreda, a važnost projekta prepoznali su Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Središnji državni ured za šport, Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Procjenjuje se da je ove godine 12,8 posto učenika unaprijedilo svoje znanje iz spomenutih područja: uz Staro Petrovo Selo, najbolje rezultate pokazale su i OŠ Petra Krešimira IV u Šibeniku i OŠ Frana Krste Frankopana u Zagrebu.