Na gradskome je klizalištu u ovoj sezoni bilo 8.000 posjetitelja! Unatoč, zbog velike hladnoće, skromnijemu otvaranju, premašena je lanjska brojka, kada je zabilježeno nešto više od 7.000 klizača. Od 14. prosinca do Silvestrova klizalo je oko 4.400 korisnika, a u drugom dijelu sezone, od 2. do 12. siječnja njih 3.600, doznaje se iz komunalca Univerala, iza kojega je, tehnički gledano, najbolje organizirana sezona otkad Đakovo, barem na mjesec dana, ima klizalište.

Najdojmljiviji je bio posljednji vikend u 2018. godini s 1.200 posjetitelja, što je 15 posto od ukupne brojke! Ističe se i 3. siječnja, kada je u svega osam sati na klizalištu boravilo 500 sugrađana. Najčešći su i najbrojniji gosti na đakovačkom ledu bila djeca i mladi, kojima je svakodnevno na raspolaganju stajalo sto pari novih klizaljki. Cijene ulaznica nisu se mijenjale, pa je, bez obzira na poveće troškove održavanja klizališta od 300 kvadrata, za sat vremena klizanja s uključenim korištenjem klizaljki trebalo izdvojiti tek 10 kuna, podsjećaju u Univerzalu.

Uspješno je u prvome tjednu nove godine i ovaj put provedena Mala škola klizanja, koju je s diplomicom u ruci za usvojene osnovne klizačke vještine i uspješno snalaženje na ledu završilo 30-ero novih klizača. Klizalište su u posebnim terminima, izvan radnog vremena, često koristili i mališani dječjih vrtića Đakovo i Zvrk.

D. Geošić, foto: Univerzal