U Selcima Đakovačkim u tijeku su radovi na rušenju stare školske grade u centru naselja. Otkako je 2009. godine završena i useljena nova školska zgrada, stari objekt, vlažan i ruševan, predstavljao je opasnost za mještane, osobito za djecu koja su se znala ondje okupljati. Grad Đakovo pristupio je rušenju objekta, a nakon što se prostor u potpunosti očisti i sanira, Grad će dio čestice darivati Osječko-baranjskoj županiji, odnosno Domu zdravlja Đakovo. U tijeku je projektiranje ambulante koja će se graditi na tom prostoru, što je investicija Doma Zdravlja i Županije, dok Grad na preostalom dijelu planira graditi multifunkcionalni Društveni dom.

– Izgradnja takvih sadržaja u prigradskim naseljima kao što su Selci Đakovački može se financirati kroz mjere ruralnog razvoja koje su u stopostotnim iznosima prihvatljive i Grad Đakovo ide upravo u tom smjeru, kaže zamjenik gradonačelnika Đakova Antun Galić.

Izvođač radova na rušenju stare školske zgrade je Leovac obrt za završne radove u građevinarstvu Selci Đakovački, ukupna vrijednost je 110.000 kuna, no valja napomenuti i da je izvođač u obvezi osigurati 25.000 komada opeke iz predmetne građevine, crijep i drvenu građu, dok je preostali materijal dužan odvesti i zbrinuti na deponiju građevinskog materijala.

Izvor: Grad Đakovo