Male i velike Đakovčane u potrazi za timskom rekreacijom i druženjem u prirodi u nedjelju 17. lipnja okupit će tradicionalna 14. Mlacova obiteljska Biciklijada. Rekreativna vožnja duga sedam kilometara kreće na adresi tvrtke Mlaco u 10 sati i završava na jezeru Jošava, popularnom đakovačkome izletištu. Suorganizator je Biciklijade koja bi, prema najavama, mogla okupiti i tisuću biciklista Grad Đakovo, a pokrovitelj Turistička zajednica.

Svaki sudionik dobit će prigodan poklon organizatora na startu, uključujući žutu majicu i bon za gratis konzumaciju jela i pića na odredištu, gdje nakon okrijepe slijedi zabavni program i društvene igre koje su se nekad igrale, poput potezanja konopa, hvatanja jajeta i spretnosti u vožnji bicikla. O sigurnosti sudionika na biciklističkoj ruti od Šenoine 40 u Mlacu do Jošave brine prometna policija, a veselom pjesmom po običaju sve prate tamburaši.
Mlacova je Biciklijada za rekreativce jedna od najvećih u Hrvatskoj i najveća u Slavoniji i Baranji, a osim Đakovčana u njoj svake godine sudjeluju biciklisti iz svih krajeva Đakovštine.

Auto: Danijel Geošić