Ove srijede igraju se polufinala Kupa NS Đakovo u kojima će snage odmjeriti NK “Dračice” Đakovo – NK “Slavonija” Punitovci te NK “Omaldinac” Josipovac – NK “Mladost” Satnica Đakovačka.

Nažalost utakmice se zbog situacije s pandemijom koronavirusa igraju bez gledatelja, što je kroz čitavi ovaj nastavak sezone veliki udarac za amaterske klubove kojima dobar dio izvora financiranja dolazi od prodaje ulaznica, odnosno donacija na ulazu.

Posebno je tu na udaru NK “Dračice” Đakovo, koji je od svog ponovnog aktiviranja postao svojevrsni brend i možda najpopularniji amaterski klub u cijeloj zemlji.

Ali budući da su Dračićani poznati po domišljatosti i jednoj zavidnoj razini organizacije za jedan klub koji se natječe u šestom rangu hrvatskog nogometa, tako su i ovoga puta smislili način kako svojim navijačima osigurati gledanje utakmice, ali također i kako im omogućiti financijski pomoći svom omiljenom klubu.

Za sve svoje navijače pripremili su prijenos uživo na svome YouTube kanalu, a ovoga puta osigurali su i nešto novo u vidu virtualne ulaznice.

Do virtualne ulaznice može se vrlo lako. Sve što trebate je skinuti ili uslikati fotografiju te ju otvoriti putem vaših pametnih telefona u vašoj bankovnoj aplikaciji. Donacija je simbolična, odnosno 19,70 kn, što simbolizira godinu osnivanja NK Dračice, te time potpomažete svoj voljeni klub u ovo vrijeme kad se utakmice igraju bez gledatelja.

Fotografiju možete vidjeti ovdje:

Igor Kretonić
Foto: