Danas (u četvrtak, 20. travnja 2023. godine) u tijeku su posljednje pripreme za otvorenje Proljetnog sajma koji će se prvi put održati u novom, reprezentativnom prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije na adresi Gospodarska zona 10 u Osijeku.

Otvorenje Proljetnog sajma za posjetitelje je sutra (u petak, 21. travnja 2023. godine) u 13.00 sati, a Osječko-baranjska županija je u suradnji s GPP-om Osijek za sve posjetitelje osigurala i besplatnu autobusnu liniju koja prometuje od Gajevog trga u Osijeku do Gospodarskog centra OBŽ. Autobusi polaze s Gajevog trga svaki puni sat (u petak od 13.00 sati, a u subotu i nedjelju od 10.00 sati). Povratna linija kreće ispred Gospodarskog centra također svakih sat vremena; u petak polazi od 13.30 sati, u subotu i nedjelju od 10.30 sati do zatvaranja sajma.

Proljetni sajam ove je godine okupio 170 izlagača iz Hrvatske i inozemstva na više od 2.500 m2 zatvorenog i 8.000 m2 otvorenog izložbenog prostora. Posjetitelje će tijekom prvog dana sajma zabavljati Mia Dimšić, DJ Flegma, TS Džentlmeni i Fluentes, a tijekom sva tri dana sajma u dvoranama Gospodarskog centra OBŽ održavat će se radionice i predavanja u suradnji s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Ekonomskim fakultetom i Fakultetom agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Udruženjem obrtnika Osijek i Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije.

Kako ističe župan Ivan Anušić, novi multifunkcionalan prostor i novi pristup sajamskoj manifestaciji kao poslovnu priliku prepoznale su i najveće tvrtke s područja Osječko-baranjske županije, koje će također predstaviti svoje proizvode i programe. Među njima je i Nexe Grupa, vodeći proizvođač građevinskih materijala, prepoznat po društveno odgovornom poslovanju i održivom stvaranju novih vrijednosti, a predstavit će široki asortiman građevinskih materijala poput cementa, betona, agregata, betonskih elemenata, crijepa i cigle.

Na ovogodišnjem Proljetnom sajmu u Osijeku, Ancona Grupa predstavit će se s hotelskom sobom linije Hospitality i jednim uredom iz Office line linije. U sklopu brenda Modul predstavit ćemo nekoliko raznih proizvoda kako bismo prikazali šarolikost mogućnosti našeg asortimana – poručuju iz Ancone.

Osječko-baranjska županija: službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija