Udruga ribiča „Linjak“ iz Punitovaca organizirala je u subotu 13. kolovoza na novo uređenom dijelu svog ribnjaka tradicionalnu, ove godine 9. fišijadu na kojoj se u kuhanju fiša okupilo 40 ekipa iz Đakjova, Osijeka, Satnice Đakovačke, Darde, Gorjana, Oriovca, Punitovaca, Josipovca i Jurjevca Punitovačkog, a 3 ekipe kuhale su revijalno čobanac.

Za natjecatelje je osiguran prostor i stolovi za njihove goste, 2 kg ribe, voda i drva, a natjecatelji su sami osigurali začine. Uz goste natjecateljskih ekipa ukupno se okupilo više od 400 ljubitelja fiša, koji su mogli uživati i u šaranu na rašljama, kuhanim kobasicama i langošicama punitovačke Udruge žena „Punitovčanke. Ekipa Oriovca pekla je i janje na ražnju. Ocjenjivački sud od 4 člana, Igor Kovačević iz Punitovaca, Marinko Brajko iz Đakova, Ivan Ljubas iz Đakova i Mladen Ugljarević iz Osijeka imao je pune ruke posla da po okusu, boji, gustoći, ljutini i samoj ribi proglase najbolje.

Šesto mjesto pripalo je Josipovčanima, RU „Karas“, peto Oriovčanima, a četvrto Oriovčanima kojima su pripale diplome i prigodni pokloni. Medalje, diplome i kotlići pripali su ekipama prva tri mjesta. Treća je bile ekipa Josipovačkog nogometnog kluba, druga ekipa Punitovaca, a prvo mjesto pripalo je ekipi Beketinaca. Nagrade je uručio predsjednik punitovačke udruge ribiča Dražen Matković. Živa glazba Pele & Kata pridonijela je ugodnom raspoloženju i druženju do duboko u noć. Sve je popratila ekipa HTV-a. Mirko Knežević

Foto: ustupljene fotografije