Posljednje sate stare i sad već “za otpis” spremne 2018. godine mnogi će Đakovčani ispratiti na Trgu Josipa Jurja Strossmayera, gdje će ih na otvorenoj pozornici od 21 sat zabavljati Bestmen band i Slavonia band. S najljepšim će željama i uz najzabavnije uvijek popularne i aktualne, nove hitove ondje dočekati i Novu godinu, a doček na Trgu organizira Grad Đakovo, koji je, kad sat katedrale otkuca ponoć, pripremio veliki vatromet. Prognostičari najavljuju oblačnu, ali ne i (pre)hladnu noć, jer se živa u termometru neće spuštati ispod ništice. Sa sugrađanima će novu 2019. dočekati i gradonačelnik Marin Mandarić koji će, nakon odbrojavanja i otvaranja pjenušca, u ponoć uputiti novogodišnju čestitku.

Danas je ujedno posljednji dan Advenske priče, prigodnog sajma đakovačkih obrtnika, obiteljskih gospodarstava, udruga, kućnih radinosti i ugostitelja, koji je, doznajemo od zakupaca sajamskih kućica, zabilježio uspjeh, unatoč prvim danima Adventa u Đakovu sredinom prosinca, kada je bolja posjećenost izostala zbog niskih temperatura. Klizalište, na kojemu posljednjih dana uvečer vlada poveća gužva, na Silvestrovo ostaje otvoreno do 17 sati, na Novu godinu ne radi, a od 2. siječnja ponovno se vraća uobičajenome radnom vremenu, od 13 do 21 sat.

 

Dežurnim službama portal Moje Đakovo u “najluđoj” noći želi što manje posla, a svim čitateljima i sugrađanima nezaboravnu novogodišnju zabavu, sa što manje buke petardi i što više ponoćnih poljubaca! Čitamo se i u novoj 2019.!