Zajednica športskih udruga Grada Đakova od danas u vlasništvu ima još jedno kombi vozilo marke Opel.

Ono je, kako je rekao gradonačelnik Marin Mandarić, nabavljeno u prvom redu zbog sigurnosti putnika odnosno sportaša koji će se njime u najvećoj mjeri koristiti.

Kombi je u grad dovezao glavni tajnik Zajednice športskih udruga Grada Đakova Tomislav Šetka koji je istaknuo da Zajednica broji 38 članica i da je ovakvo vozilo više nego potrebno.

– Zbog sigurnosti putnika potrebno je obnavljati vozni park. Ovo vozilo je u vlasništvu Zajednice, a najvećim dijelom njegovu nabavu pokrio je Grad Đakovo jer se ZŠUGĐ u potpunosti financira iz proračuna Grada. Cijena vozila je 147 tisuća kuna, a 15 tisuća kuna dobili smo od Športske zajednice Osječko-baranjske županije, kaže Šetka.

Gradonačelnik Marin Mandarić kaže kako je ovo još jedno u nizu ulaganja u sport, sportsku infrastrukturu i udruge.

– Na prvom mjestu nam je sigurnost djece koja putuju na sportska i druga natjecanja, kaže gradonačelnik te dodaje kako je važno omogućiti djeci da ih više na natjecanja ne moraju voziti roditelji nego da to u što većoj mjeri ide putem organiziranog prijevoza.

Osobito je to važno, dodao je i predsjednik Zajednice Goran Pataki, u vremenima poput ovih u kojima se sportske udruge nose se sa različitim izazovima pa i pandemijom koronavirusa.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost