Udruga Duhovnost osječkih studenata – DUHOS ove godine obilježava 10 godina svoga djelovanja i rada sa studentima, mladima te profesorima osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera te tom prigodom organizira u subotu 9. listopada 2021. godine Nadbiskupijsko hodočašće studenata u Aljmaš.

Vlč. Mario Žigman, studentski kapelan, poziva sve svećenike – župnike, župne vikare i redovnike da u svojim župnim zajednicama pozovu i animiraju studente da se odvaže sudjelovati u ovome hodočašću.

Studenti bi se do 9 sati trebali okupiti u dvorištu ispred župne crkve Svetih Ćirila i Metoda u Osijeku, odakle bi se pješice uputili prema Svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu. Dužina hodočašća iznosi 26 km. Po dolasku u Svetište, te nakon kratkoga odmora predviđenog za 15 sati, uslijedit će euharistijsko slavlje praćeno kraćim euharistijskim klanjanjem. Mole se i svećenici koji će sudjelovati na hodočašću da budu na raspolaganju studentima za sakrament svete ispovijedi tijekom samoga pješačenja kao i neposredno prije svete mise po dolasku u Svetište. Mladi se na hodočašće trebaju prijaviti kod svojih župnika ili duhovnika.

Izvor: Đakovačko-osječka nadbiskupija
Foto: Osijek.in