Premijera novog i nagrađivanog dokumentarnog filma Nevena Hitreca “Povuci-potegni” u Đakovu održat će se u četvrtak, 12. studenog u 20 sati u Centru za kulturu Đakovo. Film će biti na rasporedu i sutradan, 13. studenog od 17:00 sati.

Jedna obitelj, devetogodišnje dijete i loš obrazovni program. Dječji radni stol pozornica je tragikomične obiteljske drame. Tko će prvi puknuti pod bremenom ‘znanja’? Brižni roditelji ili njihovo samoživo dijete? Novi dokumentarac Nevena Hitreca gledatelje stavlja duboko u obiteljska popodneva i vikende kada, umjesto da se obitelj druži i zabavlja – oni pokušavaju zajedno učiti – i roditelji i njihove dvije djevojčice.

“Zanimalo me kako loš hrvatski obrazovni sustav utječe na obitelj, kada se umorni roditelji nakon svog radnog vremena moraju suočiti s novim radnim vremenom, onim pedagoga i nastavnika svojoj djeci. Uvjet je bio i naći inteligentno i svojeglavo dijete koje pruža stalan otpor tim naporima svladavanja gomile, ponekad vrlo apsurdnog gradiva. Tražio se pravi predstavnik svoje generacije, kome su tablet i mobitel važniji od svega.”, kazao je redatelj filma Neven Hitrec.

Na filmskom festivalu Jugoistočne Europe SEE u Parizu film “Povuci-potegni” osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film, a u međuvremenu je prikazan u programima ovogodišnjih izdanja Mediteran Film Festivala i ZagrebDoxa gdje je imao i svoju hrvatsku premijeru.

Ulaznice za film “Povuci-potegni” mogu se nabaviti na blagajni kina u Centru za kulturu Đakovo.

Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu «Povuci-potegni» redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma.