Najbolja pizza u Đakovu? To je stvar subjektivne procjene jer svaki pojedinac individualno procjenjuje i ocjenjuje hranu. No, ipak smo istražili što Đakovčanke i Đakovčani misle o ovoj temi.

Prije samog anketiranja napravili smo malo istraživanje.

Posjetili smo TripAdvisor, najpopularniji turistički internetski portal, gdje je u kategoriji “pizza” odnosno “pizzerija” u Đakovu na vodećem mjestu Pizzeria Slavonija. Nakon nje slijede Pizzeria Lipizzano i Grill bar Bonus.

Također smo posjetili Restaurant Guru, web stranicu koja otkriva najbolje restorane u blizini vaše lokacije. Unutar kategorije “pizza” odnosno “pizzerija” u Đakovu je na vodećem mjestu Pizzeria Slavonija. Nakon nje slijede Pizzeria Lipizzano, Pizzeria Amore, Pizzeria Verona i ostali.

Google recenzije, trenutno najaktivnije ocjenjivanje, pokazuju slične rezultate. Pizzeria Slavonija ima rekordnih više od 1600 recenzija uz ocjenu 4,6, zatim slijedi Grill Bar Bonus s više od 1000 recenzija uz ocjenu 4,8, zatim Pizzeria Lipizzano s više od 800 recenzija uz ocjenu 4,8 te Pizzeria Amore s nešto manje od 200 recenzija s ocjenom 4,4.

Google recenzije ne odnose se samo na pizzu već na sveukupni dojam, stoga bez obzira što su trenutno najaktivnije vrlo je teško izvući konkretne podatke samo za pizzu. Upravo iz tog razloga odlučili smo napraviti anketu u Đakovu u kojoj smo ispitali 100 osoba starosti između 20 i 60 godina.

Od 100 ispitanika, njih 36 potvrdilo je kako je najbolja pizza u Pizzeriji Slavoniji, njih 20 kao mjesto s najboljom pizzom navelo je Pizzeriju Lipizzano, 19 osoba navelo je Grill bar Bonus, a dvije su osobe navele Lukas. Ostali ispitanici odgovorili su da nemaju favoriziranu pizzeriju ili kako ne konzumiraju pizzu.

Kada bismo iz ovih rezultata izvukli zaključak, najbolja pizza u Đakovu zasigurno je iz Pizzerije Slavonija, koja više od tri desetljeća pravi pizze iz krušne peći. Pizzeriju Slavonija možete posjetiti u Đakovu na adresi Bana Josipa Jelačića 47.

Ovaj članak završavamo jednako kao što smo započeli. Najbolja pizza je stvar osobnog ukusa, stoga uživajte u dobroj hrani u kojem god se restoranu ili pizzeriji zatekli.