Grad Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova, kao organizatori 26. Đakovačkih bušara, objavili su dana 13. siječnja 2020. poziv za sve zainteresirane ugostiteljske i poslovne objekte (prodavaonice odjeće, obuće, mješovite robe, cvjećarne…) na području grada Đakova, da se uključe u aktivnost uređenja ugostiteljskih i poslovnih objekata na temu 26. Đakovačkih bušara.

Đakovački bušari se održavaju 8. i 9. veljače 2020. godine. Navedeni događaj je najveća pokladna manifestacija istočne Hrvatske i kao takav se svrstava u jedne od najvećih karnevalskih manifestacija u RH.

Za vrijeme Đakovačkih bušara, grad Đakovo posjeti do 2 000 sudionika te program prati nekoliko tisuća građana i posjetitelja.

Cilj poziva je tematsko uređenje ugostiteljskih i poslovnih objekata na temu 26. Đakovačkih bušara (tradicionalno / moderno uređenje) sa svrhom zajedničkog brendiranja Grada i sa svrhom da se putem vizualne komunikacije pruži sudionicima, građanima i posjetiteljima informacija o održavanju 26. Đakovačkih bušara.

Najbolje uređeni ugostiteljski i poslovni objekti na temu 26. Đakovačkih bušara prema odluci povjerenstva u sastavu: Sanja Rogoz Šola, pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Đakova, Robert Francem, zamjenik gradonačelnika Grada Đakova, Tomislav Vuković, predsjednik SAKUD-a Grada Đakova i Marija Burek, direktorica TZG Đakova, su:

Ugostiteljski objekti
1. mjesto – Caffe Bar Black & White, Ante Starčevića 130 A, Đakovo (u suradnji s KUD-om ”Tena” Đakovo) – 1.500,00 kn
2. mjesto – Euro Janković d.o.o., Kuća dida Tunje, Trg dr. Franje Tuđmana 1a, Đakovo – 1.000,00 kn
3. mjesto – Rock bar Fontana, Bana Josipa Jelačića 69, Đakovo (U suradnji s Udrugom Arla)- 500,00 kn

Poslovni objekti
1. mjesto – Eurostaklo d.o.o., Ante Starčevića 6, Đakovo (Uredile Marica Ivanda i Martina Juroš) – 1.500,00 kn
2. mjesto – Tranzistor, obrt za informiranje i marketing, Matije Gupca 21, Đakovo – 1.000,00 kn

Izvor: Turistička zajednica Grada Đakova