Turistička zajednica grada Đakova ponovno bira najljepšu okućnicu u gradu i prigradskim naseljima. Posvećujete li se svom dvorišnom i vrtnom prostoru cijele godine s ljubavlju i uređujete li ga prema vlastitim idejama, obogaćujete zelenilom i cvijećem, a pritom još vodite računa i o njegovoj opremljenosti, odnosno izgledu ograde i ploči s kućnom adresom, javite se na natječaj Turističke zajednice “Zeleno srce Đakova – Najljepša okućnica 2018.”, otvoren do 30. lipnja. (https://www.tzdjakovo.eu/…/476-zeleno-srce-dakova-najljepsa…)

Lani su najljepše okućnice imale Ana Markulak, Manuela Jerković i Ružica Ćurić, a posebno je priznanje izvan kategorije pripalo Terapijskoj zajednici sv. Josipa.

Posebno će povjerenstvo i ove godine ocijeniti sve pristigle kandidature i odabrati pobjednike. Dodjela nagrada, priznanja i zahvalnica bit će na ljetnoj pozornici Strossmayerovog perivoja 7. srpnja u sklopu vezovskog programa, a nagrade za najljepše okućnice osiguravaju jedan đakovački vrtni centar i Univerzal. Za prvo je mjesto predviđena nagrada vrijedna 2.000, drugo 1.500 kuna, dok će vlasniku/ci treće najuređenije okućnice pripasti nagrada u vrijednosti od 1.000 kuna.