U periodu od 15. do 17. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 7 vozača (6 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola.

U navedenom periodu osim alkohola evidentirana su još 242 prekršaja od čega: 141 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 11 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 74 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 16. siječnja, u 22,30 sati, u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 36-godišnji hrvatski državljanin iz Semeljaca, koji je upravljao osobnim automobilom, te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,66 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 16. siječnja, u 19,30 sati u Batini, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 44-godišnji hrvatski državljanin iz Donjih Andrijevaca, uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je sa kolnika. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,98 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U nedjelju, 17. siječnja 2021. godine u 16,55 sati u Osijeku, u ulici Josipa Jurja Strossmayera, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 24-godišnji hrvatski državljanin iz Višnjevca, uslijed nedržanja potrebitog razmaka udario je u vozilo koje se kretalo ispred njega. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,80 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost

Foto: Ilustracija/Pixabay